Participatie buurtbewoners

De inspraak van bewoners of omwonenden ten aanzien van onder andere openbaar groen neemt steeds verder toe door enthousiasme bij hen maar ook door de wens van de politiek.  Een standaard formaat voor dit proces is er niet. Is het verdieping op inspraak, geef je ze de vrije hand met enkele randvoorwaarden of stel je zelfs onderhoudsbudgetten beschikbaar en toets/evalueer je dit jaarlijks. Is er al beleid, informatie als een website en brochures, is de gemeentelijke buitendienst al zover ? 

Bij ons is de nodige kennis hiervoor in huis, het bouwen van een website voor een wijkraadpleging, begeleiden van zowel de voorbereiding als aanleg of onderhoud van 'groen', meedenken aan fondswervingen het opzetten van een stichting. Echter, de belangrijkste factor in het proces mogen we niet vergeten, enthousiasme.

Graag pakken wij met plezier en professionalisme een project aan met als doel dat bewoners met enthousiasme hun idee kunnen voortzetten.Kortom, participatie moet je wel omarmen.



Buurtmoestuin aanvang

Buurtmoestuin Overtuin. Project uit het Wijkgroenplan Noordoost, Utrecht. Start van de aanplant van de openbare buurtmoestuin.

Buurtmoestuin geslaagd

Zo maar een doordeweekse dag een aantal maanden later. Enthousiasme van bewoners laat deze foto wel zien. 

Beheerdersmiddag

Noordsepark, Pijlsweerd.te Utrecht. Een keer per maand met elkaar twee uurtjes praten, koffie drinken en even bezig in het groen van je straat. 

Bewonersdag Wolvenstraat

Een zaterdagochtend in oktober. Met elkaar een verhoogd plantvak aanplanten in de binnenstad. 

Bewonersavond

Inloopavond Jacob van der Borchstraat. Elkaar leren kennen bij het vergroenen van de straat met geveltuinen, gevelbegroeiing en plantenbakken. 

Bewonersoverleg

Park Hofrust. In groepen bespreken de initiatiefnemers (Stichting Park Hofrust) hun plan met omwonende.