Plant- en zaaimethoden

Openbaar groen is op velerlei manieren in te vullen. het is maar net wat de wens(-en) is. Biodiversiteit vergroten, meer kleur in de wijk, overzichtelijker groen in verband met veiligheid, etc. De te hanteren methoden binnen Groenbeheer2.0 zijn in ieder geval garantie voor een grotere biodiversiteit waarbij beheerkosten gelijkwaardig zijn of zelfs lager liggen dan huidige beheerkosten.
Methoden als Inheemse plantmethode, Hooiland 3, Akkerbeheer, Vaste planten maaibeheer spelen in op deze vraag voor een biodiverse en extensieve beheerwijze en zijn bij uitstek geschikt voor bewonersparticipatie. Methoden spelen tevens in op de natuurlijke leefomgeving binnen de stad en de heikele plantvakken met kweek of heermoes.


Momenteel werken wij aan de website


Kanaleneiland

Beheerextensieve kleurvakken

Beheerkosten gelijkwaardig of lager dan heesters. Eenvoudige beheermethodiek.

Bewonersproject Draaiweg

Project in kader van het Wijkgroenplan Noordoost, Utrecht. Van parkeerplaats tot prettige passage. 

Ridderplantsoen

Inheemse plantmethode. April 2013 geplant, augustus 2013 beeld ! Extensief en nog steeds fraai. 

Balijelaan

Middenberm in de binnenstad met (de juiste) vaste planten en bloembollen

Buurtmoestuin De Overtuin

Een openbare moestuin in de stad, ga er maar aanstaan. Minimale inzet van gemeente bij deze enthousiaste groep bewoners. Bewonersproject in kader van het Wijkgroenplan Noordoost, Utrecht. 

Hellevoetsluis

Lage heesters en vaste planten. Een eenvoudig te beheren combinatie met een fraai, biodivers beeld. 

Briljantlaan Utrecht

Fraai bordes langs de Briljantlaan in Utrecht. Verschillende planten en kruiden aangeplant, welke over een periode van 8(12) maanden al een prachtig resultaat leveren. Wie wil er nu niet zo'n berm?  

Beheerkosten gelijkwaardig of lager dan heesters. 

Lessinglaan Utrecht

Wit van de narcuissen in maart, blauw van de camassia in de maand april en in mei paars van de allium's. Even een groene adempauze waarna de aster door het bollenloof heen is gegroeid en de strook wit-lila kleurt van september tot ver in het najaar. Zelfs de bij weet deze strook in november te vinden !